4 Kasım 2009 Çarşamba
Tasarımcı Günlüğü: Prabal Gurung


Prabal Gurung ismini son zamanlarda oldukça sık duyuyoruz. Son olarak Leighton Meester'ın üzerinde gördüğümüz bu markayı kısaca tanıtmak istiyorum size. Singapur doğumlu olan Prabal Gurung, Katmandu'da büyümüş biri. Tasarım kariyerine New Delhi'deki National Institute of Fashion Technology'de başlayan modacı, birkaç modaevinde deneyim kazandıktan sonra ibreyi New York'a çevirerek buradaki ünlü moda okulu Parsons School of Design'da eğitim almaya başlıyor. Bir yandan eğitimine devam ederken, bir yandan da Donna Karan'ın yanında staj yaparak deneyim kazanan Gurung, okuldan mezun olduktan sonra Cynthia Rowley'nin tasarım ekibinde çalışıyor.



İki yıl boyunca Cynthia Rowley ile çalışan Prabal Gurung, ardından Bill Blass'ın tasarım yönetmenliği görevine getiriliyor. 2009'a kadar Bill Blass için kıyafetler tasarlayan ve markaya yeni bir soluk getiren modacı, markanın Aralık ayında kapanmasıyla kendi markasını oluşturmaya karar veriyor. Yerinde bir karar. Şimdiden Demi Moore, Zoe Zaldana, Rachel Weisz, Becki Newton, Leighton Meester gibi hayran kitlesi edinen Gurung'un 2009 sonbahar-kış ve 2010 ilkbahar-yaz olmak üzere iki koleksiyonu mevcut. Aşağıdaki kıyafetler 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonuna ait parçalardan birkaçı.



Tasarımlarında formlarla oynamayı sevdiği gözlenen modacı, origamik detaylara, keskin hatlara ve siyah ve beyaz gibi monokrom tonlara düşkün biri. Kendine "guru" olarak Yves Saint Laurent'i seçen Gurung, aynı YSL gibi tasarladığı kıyafetlerde seksi ve aynı zamanda güçlü kişilikler yaratmayı tercih ediyor.

Resimler ve Bilgi için kaynak: Prabal Gurung(resmi site)

Etiketler:

0 Comments: