30 Eylül 2009 Çarşamba
Haftanın Şıkı: Naomi Watts


Üzeri transparan gece kıyafeti ile şalvar biraraya gelince ortaya böyle bir görüntü çıkıyor işte. Bence gayet şık. Stella McCartney imzalı bu kıyafeti Naomi Watts iyi taşıyor. Kıyafet, yeşil çanta ve pembe ayakkabılar ile sırtmadan duruyor.



Daha sportif bir görüntü veren mini ceket ve kısa pantolon da Stella McCartney imzalı. Kısaca, Watts aynı tasarımcının birbirinden farklı iki kıyafetini giyerek oldukça hoş görünüyor.

Resimler için kaynak: Jamd

Etiketler:

28 Eylül 2009 Pazartesi
Sonbahar Yaprakları


Sonbahar hüzündür, melankolidir. Bu yüzden onu kasvetli ve sonbahar yapraklarını andıran renkler daha güzel anlatır. Mesela bordo, ahududu, kirli sarı, koyu somon, bu sezonun hit rengi petrol yeşili/mavisi, yaprak yeşili gibi renkler. Kırmızı tonlarıyla sonbaharı karşılayan isimlerin başında Radha Mitchell, Jennifer Connelly, Jennifer Garner geliyor.



Sarı ve turuncu tonlarıyla savrulan yaprakları hatırlatan yıldızlar ise Anne Hathaway, Demi Moore ve Charlize Theron.



Charlize Theron ve Jeniifer Connelly sonbahar havasına kendini iyice alıştırmış, melankolik melankolik takılırken, arada Christina Applegate gibi isimler de karşımıza çıkabiliyor bu trendi uygulayanlar arasında.

Etiketler: , ,

24 Eylül 2009 Perşembe
2010 İlkbahar-Yaz Londra Moda Haftası- Burberry Prorsum


Burberry'nin Londra Moda Haftası'nda görücüye çıkan son kreasyonu, öncekilerden farklı olarak daha taze bir görüntü verdi. Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham, Freida Pinto, Mary-Kate Olsen gibi ünlülerin katıldığı moda şovunda drape etekler, mavi, bej ve camel renkleri ön plandaydı. Elbise ve etek boyları kısalmış, gençlik, tazelik kokan bir koleksiyon ortaya çıkmış.



Christopher Bailey'in dokunuşları Burberry'nin canlanmasına yol açtı. Koleksiyonda bunu fazlasıyla hissediyorsunuz. Bailey'in son kreasyonunda örgü havası verilmiş, büzgülerle hareketlendirilmiş etek ve elbiseler benim en çok hoşuma gden temalardan.



Resimler için kaynak: Style

Etiketler: ,

23 Eylül 2009 Çarşamba
Haftanın Şıkı: Eva Longoria


Bir Dilek Tut Derneği'nin (Association Make a Wish) Paris'te düzenlediği bir galaya katılan Eva Longoria, görenleri yine kendine hayran bıraktırdı. Göğüs kısmı büzmeli Versace marka leylak elbisesiyle Eva, Emmy ödül törenindeki yıldızlardan bile daha güzel görünüyor ve bu yüzden "Haftaın Şıkı" olmayı hakkıyla elde ediyor.

Resimler için kaynak: Jamd

Etiketler:

22 Eylül 2009 Salı
61. Emmy Ödül Töreni
61.Emmy Ödül Töreni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz akşam gerçekleşen ödül töreninin kırmızı halı seramonisinde bu yıl kırmızı, lacivert, mor ve beyaz tonları ağırlıktaydı.

Kırmızı



Kırmızı, kırmızı halıları süsleyen renklerin başında geliyordu. "Gecenin en güzel kırmızısı" ödülünü Versace elbisesiyle Blake Lively ve Michael Kors elbisesiyle Debra Messing paylaştılar.


Kan kırmızısının dışında yakut renkli tonlar da ön plandaydı. Calvin Klein imzalı kıyafetiyle Jennifer Morrison, David Meister imzalı elbisesiyle Sigourney Weaver hiç de fena görünmüyorlardı.



Anna Torv'un pırıltılı, derin dekolteli Marc Bouwer, Hayden Panettiere'nin ise J.Mendel marka tek omuzlu elbisesi geceye renk kattı.

Lacivert



Asil renklerden biri olan lacivert, tam da sonbaharın ruhuna yakışır bir şekilde çıktı karşımıza. Sarah Silverman'ın üst kısmı korseli, bel kısmı kabarık elbisesi olduğundan kilolu göstermiş kendisini. Christina Applegate'in Basil Soda imzalı saten elbisesi için "gecenin en iyi haute couture tasarımı" diyebilirim.



Törende laciverdi tercih edenler arasında yapımcı Jane Fallon, Sharon Lawrence, Shohreh Aghdashloo(nasıl bir isimdir bu yahu) gibi isimler de vardı.



"Mad Men" dizisinin yıldızı Christina Hendricks ve "House M.D." dizisinin yıldızı Lisa Edelstein tercihlerini koyu lacivertten yana kullananlar arasında başı çekiyorlar. Christina'nın elbisesi L'Wren Scoot, Lisa'nın ise Escada imzalı.

Mor



Kırmızı halının kırmızı ve lacivertten sonra en çok tercih edilen renklerinden olan mor, mürdümden patlıcan moruna uzanan bir renk skalasına sahipti. Joely Fisher'in omuzları tülden oluşan elbisesi ve Dana Delany'nin Basil Soda marka bol drapeli elbisesi morun en güzel örneklerindendi.



Padma Lakshmi, bel kısmında iğreti duran kırmızı çiçek aplikeli Badgley Mischka elbisesi ile çok hoş bir görüntü vermezken, Mary-Louise Parker kokteyl kıyafetlerini andıran tek omuzlu Zac Posen elbisesi ile çok genç bir görüntü çiziyor. Clare Grant isimli oyuncu da mor straples elbisesinin içinde pek de fena gözükmüyor.


Morun daha açık tonlarını, fuşya tonlarına yakın olanlarını deneyen isimlerden olan Ginnifer Goodwin, YSL marka elbisesinin içerisinde sanki yanlış elbise seçen küçük bir kız çocuğuna benziyor. Lindsay Price ise omuz kısmı siyah askılı, J.Mendel'e ait organze tül elbisesi ile görenleri büyüledi.

Turkuaz



Gelelim benim en sevdiğim renklerden biri olan turkuaz-petrol mavisi tonlarına. Bence bu sezonun hit rengi petrol mavisidir. Emmy ödül töreninde karşımıza sadece üç tane olarak da çıksa, nereye gitsem bu renge rastlıyorum. Gecede Rafael Cennamo elbisesiyle Vanessa Williams, Vera Wang elbisesiyle Julia-Louis Dreyfus, "Project Runway"in meşhur ettiği tasarımcı Christian Siriano elbisesiyle Katrina Bowden bu rengin en güzel örneklerini veriyorlar.

Yeşil



Arada yeşil tonlarına da rastlamadık değil. Samantha Harris, Sarah McLachlan ve Carolina Herrera marka elbisesiyle, Michael J.Fox'un eşi Tracy Pollan yeşile gönül verenlerden.

Sarı



Sarı olmazsa olmaz. Geçen seneki Emmy ödül töreninde Teri Hatcher, Monique Lhuillier elbisesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Bu yıl da parlak sarı elbisesi ile Melora Hardin ve Max Azria imzalı civciv sarısı elbisesi ile Jennifer-Love Hewitt bakışları üzerlerinde toplamasını biliyorlar.


Yumuşak Tonlar



Drew Barrymore şeftali tonlarındaki Monique Lhuillier elbisesi, Kyra Sedgwick ise pudra pembesi tonlarındaki L'Wren Scoot imzalı elbisesiyle gecenin baskın renkli elbiselerini bir nebze olsun yumuşatıyorlar.



Kırmızı halının en güzel elbiselerinden biri olduğuna inandığım Helenistik detaylı, tek omuzluaçık karamel tonlarındakAlberta Ferretti imzalı elbiseyi Cat Deeley taşıyor. Törenin öne çıkan trendlerinden olan tek omuzlu elbise giyenlerdn biri de su yeşili elbisesi içerisinde Lara Spencer. Bej renkli kıyafetiyle geceye renk katanlardan biri de Eva La Rue'ydi.

Gri



Gri gibi zor bir rengi taşımak cesaret ister. Bu konuda Catt Sadler ve Adrienne Frantz oldukça iddialı. Catt'in denizkızını andıran gri elbisesi yana atılmış saçlarla biraraya geldiğinde karşınıza küçük denizkızı Ariel çıkıyormuş gibi hissediyorsunuz.

Beyaz ve Tonları


Çoğu kişi tarafından beğenilmese de benim sevdiğim kıyafetlerden biriydi Leighton Meester'in Bottega Veneta elbisesi. Tam bir Yunan tanrıçasına benziyordu Leighton. Beyaz elbisesiyle kırmızı halıda boy gösterenlerden biri olan Kim Kardashian, Ina Soltani imzalı elbisesiyle fazla kapalıymış gibi görünüyordu.



Badgley Mischka elbisesiyle Kara DioGuardi, Hannah Cornett ve Gustavo Cadile elbisesiyle Giulina Rancic beyazlara bürünen isimlerin başında geliyordu.



Beyazın biraz kirli tonları, fildişi gibi renkler de az da olsa karşımıza çıktı. Jane Krakowski ve Anna Gunn bu rengi tercih edenlerden.


Olivia Wilde'ın Marchesa, Kate Walsh'un J.Mendel imzalı elbiselerini de çok beğendim.



Kırık beyaz olarak da adlandırılan ekru, başta January Jones'un Versace imzalı elbisesi olmak üzere, Rose Byrne'in Valentino elbisesinde karşımıza çıktı.

Siyah



Siyahı sıkıcı bir renk olarak bulurum, ama Karina Smirnoff'un omzu çiçek detaylı elbisesi gayet hoş görünüyor. Kourtney Kardashian'ın BCBG elbisesi ise oldukça sıradan.



Siyah deyince, akla straples elbiseler gelir. Jenna Fischer'in Reem Acra, Heidi Klum'ın Marchesa, Alyson Hannigan'ın Vera Wang elbiseleri bu türün örneklerindendi.

Siyah-Beyaz



Siyah-beyaz ikilemesi şeklinde kırmızı halıya konuk olan renklere de rastladık. Rafael Cennamo elbisesi içerisinde Alicia Witt, Dolce&Gabbana elbisesi içerisinde Kate Lowndes siyahla beyazı karıştıranlardandı.



Gecenin en güzel kıyafeti hangisi diye sorulsa bana, kesinlikle Jennifer Carpenter'ın Zuhair Murad imzalı elbisesi derim. Tek omuzlu, Helenistik detaylı bu işlemeli elbise tek omuzun üzerinde duran çiçek işlemesi ve siyah ve gümüş rengi bileziklerle biraraya gelince enfes bir görünüm ortaya çıkmış. Yine tek omuzlu, üzeri benekli elbisesi ile objektiflere yansıyan Chloe Sevigny de Isaac Mizrahi'den yana tercihini kullanmış.

Altın ve Gümüş



Parıltılı, işlemeli, payetli elbiseler kırmızı halının olmazsa olmazlarındandır. Kaley Cuoko, David Meister; Sandra Oh ise Marchesa imzalı altın işlemeli elbiseleriyle parıldayan yıldızlardan.



Altından başladık, gelelim diğer metallere. Gümüş ve bakır tonları da geceyi aydınlatan renklerdendi. Georges Hobeika imzalı gümüş işlemeli elbisesi ile Holly Hunter, bakır işlemeli Naeem Khan elbisesiyle Jeanne Tripplehorn, gümüi parçalarla süslenmiş mini Zuhair Murad elbisesiyle Kristin Chenoweth'i de unutmayalım.



Törenin en iddialı işlemeli elbisesi ise Perrey Reeves'in Naeem Khan imzalı elbisesiydi. Julia Benz'in abajuru andıran, üzerinden şelale akıyormuş hissi veren elbisesi için söyleyecek pek birşey bulamıyorum.

Sonuç olarak, yazımın giriş bölümünde de dediğim gibi, törene kırmızı, lacivert ve mor tonalrı hakimdi. Elbise detaylarında tek omuz öne çıkıyordu. Geceden galip ayrılan modacılar ise başta Monique Lhuillier olmak üzere J.Mendel ve Marchesa idi.

Resimler için kaynak: Jamd, JustJared

Etiketler:

18 Eylül 2009 Cuma
ALMA 2009 Ödül Gecesi


American Latino Media Awards'ın(ALMA) bu yılki sunucusu geçtiğimiz yıllardaki gibi Eva Longoria'ydı. Birbirinden şık 8 elbiseyle törenin sunuculuğunu yapan Eva, gerçekten de hoş görünüyordu. Bu yılki ödül töreninde ağırlıklı olarak tek omuzlu kıyafetleri tercih etti.



Beyaz, gümüş, krem, bej renklerinin dışında yeşil ve mavi renkleri de es geçmedi Eva.



Geceye katılan isimler arasında olan Jennifer Morrison, Salma Hayek ve Selena Gomez de Eva gibi beyaz, bej ve kremden yana kullandılar elbise tercihlerini.



Resimler için kaynak: Jamd, RedCarpet-FashionAwards

Etiketler: , ,

16 Eylül 2009 Çarşamba
Jennifer, Charlize ve Drew Yeni Filmlerini Tanıtıyorlar


Yeni filmler, yeni davetler ve yeni kıyafetler. İlk olarak Jennifer Aniston ve son filmi "Love Happens"tan bahsedelim. Los Angeles'ta gerçekleşen prömiyerde Jennifer, parıltılı gümüş rengi Valentino marka elbisesiyle objektiflere takıldı. Elbise her zamanki gibi Jennifer'ın sevdiği gibi mini ve yine gümüş rengi sandaletlerle kombinlenmiş. Saçlarda bir değişiklik yok, yine aynı şekilde ayrılmış. Göze çarpan en önemli ayrıntı, Jennifer Aniston artık siyah giymekten vazgeçmiş, gri ve gümüş tonlarını iyice benimsemiş. Gayet başarılı bir tercih.



Charlize Theron, sonbaharın havasına uygun bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yeni filmi "Burning Plan"ın galasında sarı Dior elbisesiyle her zamanki gibi göz alıcı.



Beyaz perdenin şirin kızı Drew Barrmore ise gayet heyecanlı. Neden mi? İlk yönetmenlik deneyimini yaşıyor da ondan. Yönetmenliğini yaptığı "Whip It" filmi için tanıtımdan tanıma koşan Drew, üzeri dantelli sarı Alexander McQueen elbisesiyle gözümüze takılıyor. Tarzı, mensup olduğu Balık burcunu yansıtır bir şekilde gayet çılgın ve kendine özgü.

Resimler için kaynak: Jamd, JustJared

Etiketler: , , ,

15 Eylül 2009 Salı
Trend Kehanetlerine Dair


Freida Pinto bu elbiseyi dün giydi, Alexis Bledel ise geçtiğimiz günlerde. İki kıyafetin markası farklı, ama tarzı aynı. Bu şu anlama geliyor, bu sezon tek omuzlu, şeftali rengi üst ve bej rengi mini etek ikilisi çok moda olacak. Benden söylemesi.

Resimler için kaynak: JustJared

Etiketler: , ,

Yeşilin Büyüsü


Bir süredir renk trendlerine iyice kafayı takmış durumdayım, farkındayım. Nar çiçeğinden sonra sırada doğanın rengi yeşil var. Kızıl kadınlara en yakışan renk olan yeşil, Julianne Moore'un Toronto ve Venedik Film Festivalleri'nde giymesiyle birlikte, bu renk tekrar gündeme oturdu. Julianne Moore, Tom Ford'a dua etmeli bence. 2003 yılında gerçekleşen Oskar ödül törenlerinde giydiği yeşil straples YSL elbisesi(Tom Ford imzalı) hala akıllarda. O zamandan bu zamana dek 6 yıl geçti, Julianne bu rengi anca bu sene Venedik Film Festivali'nde giymeyi akıl etti. Kırmızı ruju ve kızıl saçlarıyla büyük bir uyum içinde olan derin göğüs dekolteli uzun yeşil elbisei yine Tom Ford imzası taşıyor. Toronto'da giydiği orman yeşili elbise ise akıllandığının bir göstergesi. Julianne'den sonra bu rengi son olarak yine Toronto'da Jennifer Garner'ın üzerinde görüyoruz.



Yeşil, yaz bitmeden de sıkça karşımıza çıkmıştı. Özellikle Katherine Heigl'ın tek omuzlu, parıltılı, zümrüt yeşili Naeem Khan elbisesi en güzel örneklerden biri olarak karşımıza çıkmıştı. Eylül ile birlikte yeşilin büyüsüne hazırlıklı olun derim!

Resimler için kaynak: Jamd

Etiketler: , , ,

14 Eylül 2009 Pazartesi
Nar Çiçeği Esintili Elbiseler


Renkler aleminin en yumuşak noktalarından birinde yer alır nar çiçeği rengi. Kırmızı ile turuncu-pembe arasından bir yerdedir ve tatlı bir duruşu vardır. Pembe desen değil, turuncu desen değil. Pek tanımlanamaz kendisi. Bu tanımlanamaz, kendine özgü halleri birçok kişiyi kendine hayran bıraktırır. Tıpkı Amber Rose, Kim ve Khloe Kardashian kardeşler, Tyra Banks gibi.



Mercan olarak da bilinen nar çiçeği rengi, renk paletinde yumuşak bir tona sahip olduğu için onu parlak renklerle kombinlemek yerinde bir karar olacaktır. Gümüş ya da altın renkleri en güzel rol arkadaşlarından ikisini oluşturmakta.

Etiketler: , ,

Veronica Lake Dalgaları


Eski Hollywood yıldızlarının saçları deyince ilk akla gelen modellerden biridir Veronica Lake modeli. 1940'ların bu ünlü yıldızının saçları, popülaritesinden hiçbir şey kaybetmeden birçok ünlü tarafından taklit ediliyor. Özellikle büyük ödül törenlerinde bu model, en iyi stil kurtarıcılardan biri. Bu yumuşak dalgalı saçlar, yüzünüzün yarısını örterken size asil ve kadınsı bir hava katıyor.



Son dönem Hollywood yıldızlarının kırmızı halı tercihlerinden biri olan bu modeli iri dalgalı saçlar ve kırmızı rujla kullandığınızda hem hacimli hem de baştan çıkarıcı bir görüntü elde ediyorsunuz. Son olarak Megan Fox'ta karşımıza çıkan bu model, yıldıza çok yakışmış. Fox, katıldığı davetlerden birinde kırmızı rujla vamp bir görüntü çizerken, yeni filminin tanıtımı için katıldığı başka bir etkinlikte bu sefer saçlarını doğal bir makyajla tamamlamayı tercih etmiş.



Geçtiğimiz yıl January Jones'un Altın Küre ödül töreninde tekrar moda gündemine taşıdığı bu zarif dalgaları Sienna Miller da başarılı bir şekilde taşımasını bildi. Sarı iri dalgalar ve tabii ki kırmızı rujla. Sarışınlar dışında Milla Jovovich, Marion Cotillard gibi kumral ünlüler de bu modelin müdavimlerinden.

Etiketler: , ,