21 Kasım 2008 Cuma
Zeytin Rengi Ne de Güzel Yakışır O Tene!


Sanki üzerinde hiçbir şey yokmuş gibi, ikinci bir tenle sarmışlar üstlerini yıldızlar. Ah bu nasıl bir cümle oldu şimdi? Devrik ve şairane bir üslup :) Neyse, konumuza dönelim. Malumunuz aylardan Kasım, hüzün ve kasvet birarada. Soluk benizler de soluk renklere bürünmek istiyor besbelli. Sarah Jessica Parker'ın pek bir sevdiği ten rengi hem Giambattista Valli hem de Chanel (tüvit takım olan) versiyonuyla çıkıyor karşımıza. Uzun bir süredir ortalıklarda görünmeyen 90'ların bitirim kızı Winona Ryder da Alberta Ferretti imzalı elbisesiyle pek bir şık ve alımlı. Amber Valletta ise Stella McCartney'nin takımını tercih ediyor. Zaten ten rengi elbiselerde McCartney akla gelen ilk isimlerden.



Sarah'dan bahsettik. Arada diğerleri gibi çok sade takılmayan isimler de göze çarpıyor. Mesela "Desperate Housewives" dizisinden Dana Delany. Bu sezonun meşhur elbisesi Prada ve markanın bu yılki alamet-i farikası dantelli elbiseyle gülümsüyor bize. Son günlerin öne çıkan ismi Amy Adams da saten kuşağıyla ve bordo portföy çantasıyla tamamladığı J.Mendel'e ait ten rengi, işlemeli kıyafetiyle göz dolduruyor.



Bazıları ten rengi seviyor, bazıları ise zeytin dalı uzatıveriyor bize. Natalie Imbruglia, Jasmine Di Milo'ya ait zeytin renginin içinde adeta parıldıyor. Elbisesinin rengi Evan Rachel Wood'un bu yılki Venedik Film Festivali'nde giydiği Monique Lhuillier imzalı elbiseyi hatırlattı bir an bana. Ne muhteşem bir kıyafetti o öyle! Natalie'nin makyaj ve ayakkabı seçimi daha iyi olsaydı Evan ile kapışabilirmiş gibi sanki; ama bir ihtimal. Elizabeth Reaser'in Burberry Prorsum elbisesi de zeytin renginde gayet güzel bir elbise. Koyu renk saçlılara daha çok yakışıyor sanki bu renk. Rosario Dawson de etek kısmı püsküllü, Elizabeth gibi Burberry Prorsum marka sade bir elbise giymeyi tercih etmiş.



Hilary Swank pek bir sevdi omuz kısmı asimetrik kesimli tafta elbiseleri. Escada imzalı elbisenin rengi de kesimi de hoş; ama sanki birşeyler eksikmiş gibi. Keşke davete gelmeden önce elbisesini bir ütületseymiş. Kim Kardashian'a gelirsek, bu kız yavaş yavaş giyinmesini öğreniyor gibi. Tek omuzlu elbisenin rengi güzel olsa da esmer teninde çok koyu durmuş. Nicole Richie'den bahsetmeden olmaz. O da zeytin renginin albesine kapılanlardan.
Uzun lafın kısası, bir haftadır yazı yazmamanın verdiği gazla biraz uzun tuttum postumu. Siz ten ve zeytin renginin bu sezon çok trendy olduğunu bilin gitsin. Beni de uzun süren bu sessizlikten dolayı mazur görün.

Etiketler: , , ,

14 Kasım 2008 Cuma
Country Music Ödülleri'nden Manzaralar


Country Music Awards'ta kırmızı halı seramonisi görülmeye değerdi. Benim en beğendiğim kıyafeti Kellie Pickler giydi. Zuhair Murad'a ait elbise içinde Pickler, denizkızını andırıyordu. Jewel ve Miley Cyrus'un Roberto Cavalli imzalı elbiseleri de gayet hoştu.



Oskarlı yıldızlar Nicole Kidman ve Reese Witherspoon gecede siyah rengini tercih edenlerdendi. Nicole Jil Sander, Reese ise Marchesa'ya ait dantelli ve transparan bir elbiseyle arz-ı endam etti. Taylor Swift payetli Kaufman Franco'ya ait bir elbise giydi.



Gecenin renk cümbüşüne tutulanları da yok değildi hani. Julianne Hough Angel Sanzhez'e ait pembe bir elbise, Carrie Underwood ise Roberto Cavalli imzalı sarı bir elbiseyle geceye damgalarını vurdular.

Etiketler: , ,

Alberta Ferretti ile Mavi Akım


Alberta Ferretti'nin Los Angeles'taki mağaza açılışı ünlülerin mavi akımına uğradı. Çoğu farklı tonlarda da olsa mavi renkli elbiseler giydi. Emmy Rossum, Lucy Liu ve Marisa Tomei soluk maviden petrol mavisine uzanan bir renk skalası içerisinde karşımıza çıktı.




Amy Smart ve Sanaa Lathan ise turkuaz elbiseleriyle görenleri büyülediler. Açılışa katılan isimlerin tümünün elbiseleri tabii ki Alberta Ferretti imzalıydı.

Etiketler: , ,

12 Kasım 2008 Çarşamba
Ünlülerin Kanat Çırpışları


Kuş tüyü detaylı elbiseler yine trend oldu. Julianne Moore, Cannes Film Festivali'nde Christian Lacroix imzalı omuz kısmı kuş tüyü ilginç elbisesiyle bayağı rüküş bulunmuştu. Demek ki bu bir kıstas değil. Kate Bosworth, Burberry Prorsum; Mischa Barton Monique Lhuillier'ye ait elbiseleriyle sanki kanat çırpıp gökyüzüne karışacaklarmış gibi görünüyorlar. Hatta Kate'in Susam Sokağı'ndaki Minik Kuş'u, Mischa'nın tavuskuşunu andırdığını belirtmeden edemeyeceğim. Mischa'nın tacı bile tüy detaylı.



Renk skalası geniş tabii. Bir de araya beyaz, gümüş gibi renkleri ekleyin. Marchesa, Georges Chakra ve Collette Dinnigan gibi tasarımcılar da tüylerle elbiselerini havalı hale getirenlerden.

Etiketler: , , ,

10 Kasım 2008 Pazartesi
Haftanın Şıkı: Olga Kurylenko


James Bond serisinin son "Bond Kızı" olan Olga Kurylenko, filmin yeni serisi "Quantum of Solace" için katıldığı galalarda görenleri büyüledi. Katıldığı son galada giydiği YSL imzalı fuşya, saten elbisesiyle çok güzel görünüyordu. Renk seçimi, elbisenin dokusu, beldeki siyah fiyonk kemer detayı dört dörtlüktü.



İlk haftalarda giydiği straples, deniz kızını andıran Dolce&Gabbana elbisesi de zevkli bir seçimdi. Yine straples, aşağıya doğru düz inen, bacak dekolteli elbisesi ise yıldızın kendine nelerin yakıştığını iyi bildiğini gösterdi bize. Saçları ister salık ister topuz şeklinde olsun, perçemlerini kullanmakla iyi yaptı.

Resimler için kaynak: RedCarpet-FashionAwards

Etiketler:

5 Kasım 2008 Çarşamba
Sonbaharın İki Hit Rengi: Yeşil ve Sarı
Orman Büyüsü



Sonbahar mevisiminin ilk iki ayında en çok karşılaştığımız iki renkten oldu yeşil ve sarı. Özellikle de orman yeşili. Koyu tonlardaki bu renk, sanki Amazonlardan fırlamış gibi. Gossip Girl'ün stil sahibi kızı Blair(Leighton Meester), Nicole Kidman ve Heidi Klum yeşil kıyafetleriyle ormanın büyüsünü taşıyorlar kırmızı halıya.



Kate Walsh, Debra Messine ve Molly Sims gibi dizi ünlüleri de yeşili tercih edenlerden; ama bir farkla. Onların yeşili petrol yeşilinden. Bu renkle hangi kadın kötü görünebilir ki?



Bir de zümrüt yeşili var. Kızıllara en yakışan renk bu. En çarpıcı örneği de Marcia Cross. Marcia dışında Camilla Belle, Kim Kardashian da zümrüt yeşili elbiseleriyle karşımıza çıkıyorlar.

Sararıp Solmadan



Baharın cıvıl cıvıl rengi sarıya gelelim. Sıcak tonlarda civciv sarısı ya da soluk, toz sarıdan söz ediyorum; kanarya sarısı gibi cansız bir tondan değil. Emmy Rossum başta olmak üzere, Leighton Meester, Thandie Newton, Eva Mendes gibi isimler ışıl ışıl bir görüntü sergiliyorlar. Esmer tenin üzerinde bir başka duruyor sarı!



Resimler için kaynak: RedCarpet-FashionAwards

Etiketler: , ,

3 Kasım 2008 Pazartesi
Haftanın Şıkı: Rachel Weisz


Londra Film Festivali'nde "The Brothers Bloom" filminin galasına katılan Rachel Weisz, Roland Mouret imzalı omuz kısmı origamik kesimli bir elbiseyle karşımıza çıktı. Sofistike elbisesinin içerisinde Rachel, son derece zarif görünüyordu. Böylece kendisi geçtiğimiz haftayı "en şık" olarak tamamlıyor.

Etiketler: