30 Nisan 2008 Çarşamba
Omuzlarınızın Güzelliğini Ortaya Çıkarın


Tek omuzlu elbiseler bir süre önce oldukça trendydi. Yunan tanrıçalarını andıran bu helenik-romanesk kıyafetler klasik bir görüntü verirken omuzları da ön plana çıkartarak hoş bir detay sunuyordu. Şimdi de yaza yaklaşırken yine açık omuzlarla karşı karşıyayız. Tek omuzlu elbiseler yerine bu sefer omuzlar tamamen sergileniyor. Diane Kruger'in mandalina rengi J.Mendel imzalı şifon elbisesi ile başlayan bu akım, peşine Jessica Alba'yı da katarak devam ediyor.



Kayık yaka kesimli üst kısımlar zarafeti gözler önüne sererken, bohem bi hava da estiriyor. Fırfırlı, büzmeli yaka detaylarının yanısıra ince şeritler halinde de omuzları saran bu elbiseler Thandie Newton'ın üzerindeki Giles kıyafeti gibi frapan, kendinden emin bir duruş da sergileyebiliyor; Rebecca Gayheart ve Natalie Portman'ın elbiselerindeki gibi imparatoriçe edası da yaratabiliyor.



Dökümlü, bol ve kloş, omuzları açık elbise ve bluzlarla rahat ve yaza uygun bir görüntü elde etmek sizin elinizde. Günlük olarak rahatça kullanabileceğiniz bu modellerin bir de akşam gezmeleri için olanları var ki onlar da çok şık ve alımlı.



Resimler için kaynak: Shopbop, Instyle

Etiketler: , ,

29 Nisan 2008 Salı
Alla Beni, Pulla Beni


"Küçük Denizkızı" çizgifilminde prense aşık olan denizkızı Ariel'in hikayesini bilirsiniz. Birçok mitten beslenmiş olan bu küçük denizkızının yarı insan-yarı balık hali hala esin kaynağı olmaya devam ediyor. Özellikle de modacılara. Sırf bu mit aşkı yüzünden Jean Paul Gaultier, 2008 İlkbahar-Yaz Haute Couture defilesine denizkızlarına ithaf etti. Sadece Gaultier değil, Marchesa da kıyafetlerinde pullar kullanarak bu masal kahramanına gönderme yaptı. Ünlüler dünyasından ise Gwyneth Paltrow balık ağını andıran elbisesiyle, Brittany Snow üzeri pullu elbisesiyle bu trend ağına yakalandıklarını son katıldıkları davetlerde iyice ispatladılar.



Aslında biz bu trendi bu yılki Oskar ödül törenlerinde "en iyi kadın oyuncu" ödülünü alan Fransız oyuncu Marion Cotillard'ın üzerinde görmüştük. Kaldı ki yıldız Oskardan daha evvel de Cesar ödüllerinde yine Jean Paul Gaultier imzalı, yavruağzı denizkızı motifli bir elbise giymişti. Şansa bakın ki güzel oyuncu ancak akademi ödüllerinde beyaz-lame, kuyruklu elbisesini giyince bu trend dikkate alınır oldu.

Resim için kaynak: RedCarpetFashionAwards, JustJared

Etiketler: , ,

28 Nisan 2008 Pazartesi
Tasarımcı Günlüğü: Reem Acra


Lübnan asıllı modacılarda bir tılsım var. Bunlardan biri olan Reem Acra da diğer soydaşları Elie Saab ve Zuhair Murad gibi kıyafetleriyle kadınları bir periye dönüştürüyor. Yarattığı romantik, kırılgan ve mağrur duruşlu kadınlar, eski zaman masallarındaki kadınların modern hayata uyarlaması sanki.



Catherine Zeta Jones, Halle Berry, Ali Larter, Angelina Jolie, Beyonce gibi isimlerin hayranı olduğu bu modacı Paris'te başladığı moda eğitimine New York'ta devam ederek kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Daha ziyade gelinlik modelleriyle kendine sağlam bir yer edinen Acra, moda dünyasındaki birçok kadın hemcinsi gibi kadını bir prensese dönüştürüyor. Modern ile geleneksel ve klasik olanı harmanlayan modacının tasarımları bir şiir misali akıyor kadının üzerinde.



Saten, ipek gibi kumaşları seven Reem Acra'nın tasarımlarında yoğun olarak kullandığı oyalar, süslemeler, ışıltılar dikkati çekiyor. Kıyafetlerde drape ve ampir kesim kullanmaktan hoşlanıyor ve her koleksiyonunda zarif modeller yaratıyor.



Not: Gelinlik ve kıyafet modellerinin her ikisi de modacının 2008 ilkbahar-yaz kreasyonuna ait.

Resimler için kaynak: www.style.com, www.reemacra.com, www.instyle.com

Etiketler:

25 Nisan 2008 Cuma
Marchesa'nın Hayır Gecesi'nden Notlar


Tasarımlarını her zaman büyüleyici ve masal diyarlarından fırlamış bulduğum Marchesa önceki gün koleksiyonunu bir hayır gecesi etkinliği olan "A Night of a Thousand Light"ta sundu. Geceye birçok ünlü katıldı. Giydikleri kıyafetler de Marchesa'ya aitti tabii ki. Diane Kruger, Michelle Monagyan, Iman, Molly Sims, Joy Bryant varlıklarıyla geceye ışık kattılar. Beyaz ekranda Truvalı Helen'i canlandıran Diane Kruger yine tanrıça şıklığındaydı.



Resimler için kaynak: PopSugar

Etiketler: , ,

24 Nisan 2008 Perşembe
Yaş Farkı Söz Dinlemiyor


Biliyorum, şu sıralar Gwyneth Paltrow'a çok değiniyorum; ama ne yapayım o da bu kadar malzeme çıkartmasın bana. Brad Pitt'ten ayrılana kadar hiç sevmediğim bu kadın şimdi en takdir ettiğim isimlerden. Bu seferki kendisine dair yazım, annesiyle arasındaki büyük benzerlik. Neredeyse hık demiş burnundan düşmüş Blythe Danner'ın. Bir insan annesini bu kadar anısmatır. Hele ki yıllar geçtikçe daha da katlanıyor bu benzerlik. En son saçlarını dalgalarla hareketlendirdiği gözlenen Gwyneth, annesinin gençliğinin bir kopyası oldu adeta. Pes diyorum sadece.

Etiketler: ,

Gwyneth'in Ayakkabıları


Gwyneth Paltrow'un sinema sezonunu açışı moda açısından her zaman izlenilmeye değer. Yeni filmi "Demir Maske" için galalardan galalara koşan yıldız, her zaman şık ve göz alıcı. Son bir haftada katıldığı birden fazla galada Dior'dan YSL'e, Proenza Schouler'dan Sonia Rykiel'e, Stella McCartney'e, Preen'a uzanan kıyafet geçişlerinde benim en fazla dikkatimi çeken ayrıntı trendy ayakkabıları oldu.



Paccini, Givenchy, Gucci, DSquared, Christian Louboutin derken birbirinden ilginç ayakkabılarıyla gönlümü bir kez daha fethetti Gwy. Kahverengi yüksek topuklu Paccini, Balenciaga'nın sonbahar-kış koleksiyonundaki Lego modeli ayakkabıları andıran Givenchy imzalı siyah stilettoları ve oxford tarzı siyah bootileriyle tamamladığı mini elbiseleriyle bir sülünü andırıyordu. Tabii bir de vazgeçemediği iki bantlı siyah ayakkabıları var. Katıldığı üç davette de bilekten ve parmak kısmından bağlı ayakkabılarını ayağından çıkarmayan Paltrow'u alkışlamak gerek. Durmak yok, izlemeye devam.



Resimler için kaynak: Instyle, JustJared

Etiketler: , ,

22 Nisan 2008 Salı
Siyah ve Mavinin Mağrur Dansı: Lacivert


Yaz sezonunun hit renginin mavi olduğunu kimseler yadsıyamaz. Arada sarı gibi canlı renkler öne çıksa da renk otoritesi Pantone'un ilan ettiği gibi mavi iris rengi bu yaza şimdiden damgasını vuruyor. Davetlere, galalara, şov programlarına şöyle bir baksanız bana hak vereceksiniz. Renee Zellweger'in başı çekmesiyle başlayan mavinin en sofistike hali olan lacivert akımı, Country Music Television ödül töreninde Carrie Underwood ve geçen haftalarda da Victoria Beckham ile devam etti.



Siyah ve mavinin huşu içerisinde birleşmesinden ortaya çıkan bu asil rengi en son BAFTA ödüllerinde İngiliz modacı Vivienne Westwood her zamanki asimetrik dokunuşlarıyla origamik bir şekilde ele aldı. Gossip Girl'den Blake Lively ve Hope&Faith'ten Kelly Ripa laciverdi siyahla buluşturarak kendilerinden bekleneni hakkıyla verdiler.



Carolina Herrera, Badgley Mischa, Versace, Marc by Marc Jacobs, Foley+Corinna, Suzie Turner gibi markalar bu sezon laciverdin her tonuna yer ayırdılar. Açığından koyusuna uzanan renk yelpazesinde laciverde en yakışan kumaş ise kadife ve saten. Bu rengi genelde gece elbiselerinde daha sık görsek de açığa çalan saks mavisi askılı bir elbise yaz aylarında sizin de favoriniz olabilir.



Resim için kaynak: http://redcarpetfashionawards.blogspot.com, www.instyle, www.asos.com, www.shopbop.com

Etiketler: , , ,

Yüzleşme Zamanı- Dior by John Galliano Sarı Elbise


Emmy Rossum'u beğenirim. Prensesleri andıran bir edası vardır. Giydiği kıyafetlerin de prenseslerden aşağı kalır tarafı yok zaten. Sarı da moda olunca Dior by John Galliano elbisesiyle yine ortalarda sülün gibi salındı Rossum. Bir de karşısına aynı kıyafetle bir kraliçe çıkınca (porno kraliçesi diyelim) düşünün bakalım neler olabileceğini. Prenses Emmy Rossum ile kraliçe Jenna Jameson arasındaki yarışı sizce kim kazanır? Sonuçları buradan duyar gibiyim.



Etiketler:

21 Nisan 2008 Pazartesi
İnci Tanesi


İnci kolyeleri mücevher kutusundan çıkartmanın zamanı geldi. Uzun kolyelerinizi boynunuza iki kere dolayıp dışarı çıktınız mı sizden "trendy"si yok demektir! En azından moda otoritelerine göre. Siyah mini bir elbise üzerine ya da kot pantolon-bluz kombiniyle oldukça şık giden inci kolyeler yazın yeni aksesuarımız olacak.



Uzun ve zarif boynunuzu bir kuğu gibi gösterecek olan inci kolyeler sizi sıradan bir alışveriş gezmesinde bile şık ve albenili gösterecektir. Ashlee Simpson'un Chanel inci kolyesini boynundan eksik etmemesinin nedeni bu olsa gerek.

Resimler için kaynak: Instyle, JustJared

Etiketler: , , ,

18 Nisan 2008 Cuma
Tek Renk Elbiselerin Kadını Victoria


Victoria Beckham'ın tarzını çok beğenmem. Kendi stil duygusuna sahip olmayan, stil danışmanının yönlendirmesiyle kendisine markalardan gelen hediye elbiseler doğrultusunda giydirilen bir kadının nesini beğenebilirim ki! Zaten genelde tercihlerini çok renkli, baskılı kıyafetlerden yana da kullanmıyor, tek renk elbiselerin arkasına sığınıyor. Hatta baştan ayağa aynı renk içinde görüyoruz onu sıklıkla. Tabii bazen başarılı olmuyor da değil. Mesela yukarıdaki resimlerde soldan sağa Donna Karan(ayakkabı Versace), Versace, Dina Bar-El imzalı kıyafetler giyiyor. Elbiselerin rengiyle ayakkabısı, çantası da aynı renkte.



Marc Jacobs'un kampanya yüzü olan Vicky, her fırsatta Jacobs imzalı kıyafetlerle objektiflere yakalanıyor. Mesela bu yeşil elbise Marc Jacobs'a ait. Roland Mouret'in şimdiden bir klasik haline gelen pembe elbisesiyle Hermes Birkin çantasını kombinlerken de geçtiğimiz yazın trendy renginin fuşya olduğunu cümle aleme duyurmuştu. Evet, bu kadın fazla risk almayı sevmiyor, bildiği yolda ilerliyor. Yani stil konusunda biraz sabit fikirli; ama yadsınamaz bir gerçek var ki; birçok kadın Victoria'nın bir stil ikonu olduğunu düşünüyor.



Peki sadece baştan aşağıya tek renk giyinerek stil ikonu olunabilir mi? Bana göre hayır. Belki bu kadın için "fashionista" kavramı kullanılırsa daha doğru bir tespit olur.

Etiketler: ,

17 Nisan 2008 Perşembe
Paylaşılamayan Elbise


Bir elbise bu kadar mı gözde olur! İyi ki Julianne Moore, Ocak ayında YSL imzalı bu gri straplez elbiseyi giydi. Bir ay sonra Rihanna, Mart ayının ortalarında ise Gwyneth Paltrow sırasıyla Moore'un gösterdiği yoldan ilerlediler. En iyisini de Gwyneth yaptı. Sofistike güzel siyah ceket ve opak çorapla elbiseye hareket kazandırdı.



Paylaşılamayan bu yaz elbisesinin kampanya yüzü Kate Moss'tu. Reklam çekimleri için yapılan stylingte Kate gri elbisenin üzerine yine bu yazın trendi yıldız kolye takmıştı.

Etiketler: , ,

16 Nisan 2008 Çarşamba
Mordolap'taki Yeni Yazım
Biliyorsunuz blogum dışında birkaç sitede daha yazı yazıyorum; ama şu ana dek onlara buradan link vermeyi akıl etmemiştim. Bundan sonra es geçmemeye çalışacağım. Mordolap sitesi için yazdığım yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler: ,

15 Nisan 2008 Salı
CMT Ödülleri'nde Yıldızlar Geçidi


Country Music Television (CMT) müzik ödülleri düzenlenen görkemli bir davetle sahiplerini buldu. Geceye Country müziğinin önde gelen isimleri katıldı. Bu türün en popüler yorumcularından Carrie Underwood geceye bu senenin rengi lacivert, tek omuz askılı mini bir elbise ile gelirken, genç şarkıcı Taylor Swift vişne çürüğü, etek kısmı kabartılmış bir elbise giydi. Ayakkabıları da elbisesiyle aynı renkteydi. Anne adayı Nicole Kidman ise müzisyen eşi Keith Urban'ı yalnız bırakmadı ve o da şarap rengi bir elbise seçti. Nicole tek kelimeyle muhteşem görünüyordu. İnsan bu kadının hamile olduğuna bir türlü inanamıyor.



Gecenin diğer isimlerinden olan LeAnn Rimes gri kıyafeti ve dalgalı saçlarıyla tam da 1920'lerin çarliston kızları gibi görünüyordu. 15 yaşındaki oyuncu Miley Cyrus'a tek birşey bile söylemek istemiyorum. Neden 15 yaşındaki bir genç kız 30'lu yaşlardaki kadınlara öykünür ki? Adını şu ana dek hiç duymadığım Jennifer Nettles isimli şarkıcı da ten rengine uygun turkuaz rengi bir elbiseden yana kullandı tercihini. Saçları çok bakımsız görünüyordu o ayrı.

Etiketler: ,

Altın Örümcek'ten NYC2IST'e Ödül


Bir süredir benim de yazılarımla bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalıştığım NYC2IST sitesi Altın Örümcek 2008 ödüllerinde bloglar kategorisinde 2.liğe layık görüldü. Buradan emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca sitenin sahibesi Rana'ya bana böyle güzel ve özgün bir sitede yazı yazma fırsatı tanıdığı için de teşekkür ediyorum. Nice başarılara!

Etiketler: ,

14 Nisan 2008 Pazartesi
68 Ruhu Canlanıyor


60'ların özgür ruhunu içinde barındıran hippilere hoşgeldin diyoruz. Balmain, Giorgio Armani, Biba, Prada, Nina Ricci, Roberto Cavalli'nin etkin dokunuşlarıyla tekrar canlanan çiçek çocuklar, rahatlık, özgürlük ve sıradışılığın birer yansımaları adeta.



Püsküllü yelekler-elbiseler, İspanyol paça pantolonlar, geleneksel baskılar, çiçek taçlar, tiril tiril şile bezlerinden bluzlar, rahat sandaletlerle şekilleniyor 2008 yazının hippi trendi. Bohem yaşantıyı kendine ilke edinen Kate Hudson, Sienna Miller, Mischa Barton, Drew Barrymore gibi isimler bu trendi anlık olarak değil, bir yaşam tarzı olarak benimseyerek takdiri fazlasıyla hakediyorlar. Çünkü bohemlik sadece imajla sınırlı kalmamalı, ruhunuzun ta içinde hissetmelisiniz o felsefeyi.

Etiketler: , , ,

11 Nisan 2008 Cuma
Ünlüler Stil: Salma Hayek


Desperado, Gün Batımından Şafağa, Vahşi Vahşi Batı, Frida ve Bandidas. Her birinde tutkulu ve gizemli kadınları canlandıran Latin güzeli Salma Hayek, tarzıyla da Güney Amerika’nın o kendine özgü güçlü dişiliğini ve renkliliğini yansıtıyor. Esmer tenine ve yuvarlak hatlarına hangi renk ve kesimlerin gideceğini iyi bilen Hayek, yuvarlak hatlarını vurgulaması için genellikle ya bel kısmında kuşak kullanıyor ya da basenden farbelalı modelleri tercih ediyor ve göğüs dekolteli elbiselere asla hayır diyemiyor.



Sofistike ve romantik tarzıyla Hollywood dünyasında kendine yer eden Salma Hayek’e ampir kesimli, göğüs altından dökümlü ve bol inen elbiseler gerçenten de çok yakışmakta. Giydriği kıyafetlerde feminenliğini ve güçlü kişiliğini vurgulayan tasarımlardan hoşlanan güzel oyuncu, Narciso Rodriguez, Elie Saab, Versace gibi romantik, ince detaylar ve işlemelerde usta olan tasarımcıların modellerini taşımaktan zevk alıyor. Mavi ve yeşilin yanısıra kırmızı, bordo ve morun ağırlıkta olduğu renkleri kullanmayı seven Hayek, günlük hayatta da iddialı ve şık kıyafetlerle karşımıza çıkıyor ve stil duygusunu nerede, nasıl kullanacağını gayet iyi biliyor.

Etiketler:

10 Nisan 2008 Perşembe
Gucci'nin Çiçekleri


Çoğu kişi Tom Ford Gucci'den ayrılınca ünlü markanın zor toparlanacağını düşünmüştü; ama yanıldılar. Tom Ford baş tasarımcıyken aksesuar tasarımının başında olan Frida Giannini bence Ford'dan kalan yeri doldurmakla kalmadı, Gucci'ye çok fazla şey kattı. Ford'un tasarımlarını çok kışkırtıcı, erotik ve şuh bulurdum. Bir varlıktan çok meta gibi kullanırdı kadını tasarımlarında. Bu açıdan Frida Giannini'nin kadına bakış ve onu sunuş açısını Ford'a nazaran daha çok beğeniyorum. Giannini kadına daha feminen, kendi vücudunu tanıyan ve ona göre giyinen, meta olmaktan çok "kadın" olduğunu yansıtan bir kadın gözüyle yaklaşıyor. Başarılı olduğunu da birçok yıldızın onun tasarımlarını tercih etmesinden anlayabiliyoruz. 2008 ilkbahar-yaz kreasyonundaki çiçekli elbiseleri o kadar beğenildi ki Cameron Diaz, Jennifer Garner(aynı elbiseyi Eva Longoria da giymişti), Isabelle Carre, Drew Barrymore gibi ünlüler kocaman sarı-siyah-beyaz desenler içindeki çiçekli elbiselerle Gucci'nin ihtişamını taşıdılar katıldıkları davetlere.



Bu sezon çiçekli kıyafetlerin ne kadar trend olduğunu herkes biliyordur. Gucci'nin üç renkle harmanladığı çiçekli elbiseleri sırf bu yüzden bile ele almaya değer. Teşekkürler Frida!

Etiketler: , ,

9 Nisan 2008 Çarşamba
Renee ve Gwyneth'in Üç Hali


Her iki yıldız da giyim tarzlarını takdir ettiğim isimlerdendir. Gerçi sanırım Renee Zellweger'ın boğa burcu olmasından kaynaklanan sabitfikirliliği, değişikliklere pek açık olmaması giyimine de yansımış. Kıyafetlerinde Carolina Herrera'dan vazgeçmemesi, straplez elbiselere takılıp kalması(kaldı ki omuzları aşırı kilo alıp vermersinden hiç de iyi görünmüyor) onun iki handikabı; fakat görünen o ki; başrollerini George Clooney ile paylaştığı son filmi "Leatherheads"ın galasında önce kolları şifon, lacivert Carolina Herrera imzalı bir elbise, ardından tek omuzlu kırmızı yine bir Carolina Herrera elbise ve son olarak patlıcan moru, üzeri gül detaylı , origamik Marchesa elbise giyerek kalıplaını kırmaya çalışıyor. Küçük bir adım; ama her köklü değişim böyle başlamaz mı zaten?



Gwyneth Paltrow ise sofistike seçimleriyle her daim göz dolduran yıldızlardan. Yine yaptı yapacağını ve son üç davette giydiği kıyafetlerle isminin yanında yazan "stil ikonu" ibaresini boşa çıkartmadı. Beyonce'un düğününe katılırken giydiği mini beyaz Proenza Schouler elbise, "Food Bank for New York City" adlı derneğin yardım gecesinde kırmızı-siyah vintage YSL elbise ve göğüs kanseriyle mücadele için katıldığı gecede giydiği siyah kuşaklı pembe elbise olmak üzere üç elbise de çok güzeldi.

Etiketler: ,

8 Nisan 2008 Salı
Gardrobunuzda Sarı Pabuçlara Yer Açın


Evet, konumuz yine sarı. Sarıdan geçilmiyor ki ortalık başka birşey yazayım. Etekler, bluzlar, elbiseler derken şimdi de ayakkabılar güneş tanrısı Helios'a göz kırpıyor. Diane Kruger ile başlayan bu moda, son sürat Charlize Theron ve Eva Longoria ile devam ededursun, Nine West'ten Topshop'a, Hotiç'ten Beta'ya kadar birçok markanın koleksiyonunda ağırlık sarı renkte. Özellikle Beta ve Hotiç ayakkabılarda diğerlerine nazaran daha canlı ve sıcak sarı tonları kullanmış.

Etiketler: , , ,

7 Nisan 2008 Pazartesi
Stil Hırsızı- Sarı-Siyah Kombini


Sarı ve siyah şu zamana kadar birlikte pek düşünmemiştim. Sarıyı kendime yakıştırmam ve de siyahla biraraya gelince bana hatırlattığı tek şey "arı maya". Kraliçe arıya dönüşmek isteyenler için birçok marka sarıyla siyahı kombinleyebileceğiniz koleksiyonlar çıkarttılar. İster siyah kumaş bir pantolon üzerine, ister etek üzerine, olmadı sarı bir elbiseye bele oturan siyah bir kemerle kombinleyin. Ben bu ikilinin daha çok etekle kulllanımına rastladığımdan sizin için iki tane kombin hazırladım.



Etiketler:

6 Nisan 2008 Pazar
Ben Bu Sahneyi Hatırlıyorum!


Amanda Bynes gibi bir sarışına leylak renginin yakışması çok doğal. Critic's Choice ödüllerinde giydiği Narcisio Rodriguez imzalı mimi elbiseyle Kelly Ripa'yı etkilemiş olacak ki, Kelly de aynı tonda leylak bir elbiseyle siyahı kombinlemiş. Tabii ki bu seferki elbise Marc Jacobs imzalı. Kesimleri ve modellerin farklılığı dışında ben pek bir fark göremedim. Her iki sarışın üzerinde de hoş durmuş.

Etiketler: ,

4 Nisan 2008 Cuma
Çocukluk Hayallerimizin Kıyafetiyle Yine, Yeni, Yeniden


Çoğumuz küçük kız çocuğuyken balerin olmayı hayal etmiştir. Kabarık, tüllerle kaplı o eteklerin ve bale pabuçlarının asil duruşu nasıl etkilemesin ki kız çocuklarını. Prenseslere öykünen her kızın büyüyüp evlendiği zaman kabarık elbisesiyle, tepeden gergin bir şekilde toplanmış topuzuyla kendi gününün prensesi olmaya, aslında bir yerde balerinlerden rol çalmaya niyetli olmaları da bu yüzden.



İşte bu balerin etekleri, yani tütüler bu yaz sezonu, ruhu çocuk kalmış tüm kadınları esiri altına alıyor. Başta Miu Miu olmak üzere Rodarte, Alexander McQueen, Luella, The Blonds, Zac Posen çocukluk hayallerimizin kıyafetini yeniden yorumluyorlar. Daha kadınsı, daha kırılgan, daha karanlık bir şekilde.



Kimi minnacık tutuyor boyunu, kimi prenses kıyafetinden feyz alıyor, kimi buz pateni eteğiyle yoğuruyor onu, kimi de Barok döneminden fırlayan karanlık bir kraliçe edası katıyor ona.



Çocukluğun o masum, naif yanını doyasıya yaşamak isteyen Chloe Sevigny, Kate Hudson, Kirsten Dunst da Miu Miu'nun mini etekleriyle her an buz pistinde kayacaklarmış izlenimi verip çocuksu yönlerini ortaya çıkarmaktan mutluluk duyuyorlar. Herkesin biraz şımarmaya hakkı vardır ne de olsa.

Etiketler: ,